LAUTAPELIKERHO toimii Anianpellonkoululla

Syksystä 2020 yhdistys lähti mukaan järjestämään toimintaa pienten koululaisten iltapäiviin. Lautapelikerho kokoontuu perjantaisin Anianpellon koulussa kello 13 -14 ja siihen ovat kaikki 1-2-luokkalaiset lapset tervetulleita. Toiminnan aloittamisen mahdollisti Järvi-Hämeen Osuuspankki lahjoittamalla 800 euroa pelien ja lelujen hankkimiseen.

LYSTILAUANTAI; tapahtuma lastenoikeuksien päivän kunniaksi

Perinteinen lastentapahtuma järjestetään tänäkin vuonna Anianpellon koululla la 20.11. kello 14.30. Tarjolla on naurun, laulun ja liikkumisen riemua, kun esiintymislavan valtaavat MIMI JA KUKU!

Mimi-prinsessa ja Kuku-leijona ovat tuttuja jo 18 vuoden ajan livelavoilta tai ja tv: sta (Pikku Kakkonen, Fox Kids, Netflix, Nelonen Ruutu). Hahmojen takaa löytyvät musiikkiteatteria tehnyt duo muusikko/liikunnanohjaaja Majka Nurminen ja näyttelijä/liikunnanohjaaja Voima Kulmala.

Lystilauantaissa oli lisäksi buffetti ja arvontaa, joiden tuotto käytetään vähävaraisten asikkalalaisten lasten hyväksi.

 

LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN AVUSTAMINEN

Eväitä Elämälle – hankkeen kautta tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä. Avustus myönnetään lasten harrastuskuluihin sekä nuorten, toisen asteen opintojen materiaalikuihin. Avoin haku järjestetään vuosittain elo-syyskuussa yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Tänä vuonna olemme olleet mukana jakamassa ruokalahjakortteja pienituloisille perheille. Satunnaisesti yhdistys tukee taloudellisesti paikallisia vähävaraisia lapsiperheitä tai lapsuutta tukevia avustuskohteita.

Pelastakaa Lasten Ritvalan pienryhmäkodin lapsia muistetaan joululahjalla, sekä ryhmäkodista itsenäistyvälle nuorella annetaan lahja tulevaan kotiin.

Resurssien mukaan Asikkalan Pelastakaa Lapset ry:n osallistuu kansainvälisen PeLa:n toiminnan tukemiseen lipaskeräyksin.

 

LEHTITIEDOTTEITA vuosien varrelta

Päijät-Häme -lehti 30.10.2019, sivu 2: Lystilauantai lennätti kauas

Päijät-Häme -lehti 13.11.2019, sivu 4: Perheklubi aloitti Asikkalassa

Päijät-Häme -lehti 22.11.2014: Vääksyn perhetuvalla jaetaan arki